Dirigenter

Fra 2005 til 2016 var Timothy Miller fast ansatt dirigent for orkesteret. I perioden 2016-19 hadde Jæren Symfoniorkester dirigenter på prosjektbasis. Sommeren 2019 ble Christopher McMullen-Laird ansatt som dirigent og kunstnerisk leder etter at han hadde ledet to svært vellykkede Messias-prosjekter med orkesteret, lokale kor og kulturskolene. Han døde dessverre brått i juni 2020. Høsten 2020 dirigerer Tom Ole Elgsaas orkesteret. 

Fra høsten 2019 ble Christopher McMullen-Laird ansatt som ny dirigent og kunstnerisk leder for orkesteret de neste tre årene, og med det går Jæren Symfoniorkester inn i en ny spennende periode. Han er ikke ukjent for verken orkesteret eller konsertpublikummet på Jæren – det var han som var prosjektdirigent for de to store Messias-prosjekta sammen med kulturskolene, Vivace, Jæren kammerkor og Klepp mannskor, både denne våren og i 2017. Dette samarbeidet, sammen med hans unike evne som dirigent og formidler – både for store og små, gjør han til rett person til å videreutvikle orkesteret. Amerikaneren, som både snakker jærsk og skriv nynorsk, er nettopp ferdig med master i orkesterdireksjon fra Royal College of Music i London. Han har lang og brei erfaring med ulike engasjement for både kor, opera, orkester og korps, i blant annet USA, Tyskland, Storbritannia og Norge. McMullen-Laird har familie på Bryne og har et hjerte for Jæren og det klassiske miljøet i regionen som han har et brennende engasjement for å utvikle videre. – Jeg vil videreutvikle de gode relasjonene orkesteret har i regionen, løfte det musikalske nivået, utvide repertoaret og bygge et større publikum, sier han, men også arbeide målrettet med rekruttering både av ungdom og voksne.   

Våren og høsten 2018 var Aage Richard Meyer dirigent. Han startet høsten 2018 på sitt andre studieår på master i direksjon ved Universitetet i Stavanger med Peter Ettrup Larsen som lærer. Etter å ha deltatt på NMF sitt talentutviklingsprogram for unge dirigenter, tok han sitt bachelor i direksjon på Norges Musikkhøgskole under Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. I tillegg til et utvekslingsår på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, har han deltatt på flere mesterklasser både i Norge og i Europa. Han har hatt mesterklasser med lærere inkludert Bjarte Engeset, Trond Korsgård, Vasily Petrenko, Juanjo Mena, Walter Weller og Atso Almilla. Både via skolen og kurs har han dirigert flere orkester og ensembler som Stavanger Symfoniorkester, Moraviske Filharmoni, Luftforsvarets Musikkorps, Kongelige Norske Marinens Musikkorps og Sjøforsvarets Musikkorps. Han har nylig blitt utvalgt som en av seks dirigenter i å delta på det nye programmet Dirigentforum, som gir mulighet for unge dirigenter å dirigere de fleste profesjonelle norske orkester i form av mesterklasser..

Høsten 2017 var Viktor Molodozhan dirigent for orkesteret. Han kommer fra Moskva og kom fra stillingen som alternerende solobassist ved Bolsjoiteatret i Moskva i årene 1996 – 2015. Utdanningen sin har han fra Statens P.I.Tsjajkovskij konservatoriet i Moskva. Høsten 2015 kom han til Stavanger og UiS for å studere direksjon med Trond Korsgård og Morten Wensberg.

Christoffer McMullen-Laird var våren 2017 orkesterets dirigent for Messias-prosjektet. Han er er utdannet ved Dartmouth College i New Hampshire og ved Hochschule für Musik Weimar, Tyskland. Christoffer begynte karrieren sin som Maestro Suggeritore ved den Bayerske Statsopera i München. Han har vært dirigent for konsert- og operafremføringer i Tyskland, Norge, Japan og USA og ser nå frem til å lede Jæren Symfoniorkester med Händels Messias denne våren.

Bastien Ricquebourg var høsten 2016 dirigent Jæren Symfoniorkester. Han er til daglig fast ansatt i Stavanger Symfoniorkester siden 2009, som alternerende solo slagverker og paukist, og hovedlærer på UiS for slagverk og pauke. Han debuterte som orkesterdirigent i 2012, og i 2014 avsluttet han mastergradstudiet i orkesterdirigering ved Norges Musikkhøgskole med Ole Kristian Ruud som veileder. Han har de siste årene hatt prosjektoppdrag for lokale orkestre; Sandnes Symfoniorkester, Stavanger Amatørsymfoniorkester og Rogaland Ungdomssymfoniorkester.

Fra 2005 til 2016 var Timothy Miller fast ansatt dirigent for orkesteret. Han både arrangerte og komponerte for orkesteret, og han har vært solist på orgel i tillegg til å dirigere.

Karl Fjogstad, Åsvald Solheim og Anders Aabø var dirigenter for orkesteret de første årene. De var alle tre rektorer på hver sin musikkskole på Jæren, og var de som stod for etableringen av det som i dag er Jæren Symfoniorkester. Åsvald og Anders dirigerte orkesteret i 17 år.