Dirigenter

Fra 2005 til 2016 var Timothy Miller fast ansatt dirigent for orkesteret. Siden høsten 2016 har Jæren Symfoniorkester hatt dirigenter på prosjekt-basis.

Våren og høsten 2018 er Aage Richard Meyer dirigent. Han starter høsten 2018 på sitt andre studieår på master i direksjon ved Universitetet i Stavanger med Peter Ettrup Larsen som lærer. Etter å ha deltatt på NMF sitt talentutviklingsprogram for unge dirigenter, tok han sitt bachelor i direksjon på Norges Musikkhøgskole under Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. I tillegg til et utvekslingsår på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, har han deltatt på flere mesterklasser både i Norge og i Europa. Han har hatt mesterklasser med lærere inkludert Bjarte Engeset, Trond Korsgård, Vasily Petrenko, Juanjo Mena, Walter Weller og Atso Almilla. Både via skolen og kurs har han dirigert flere orkester og ensembler som Stavanger Symfoniorkester, Moraviske Filharmoni, Luftforsvarets Musikkorps, Kongelige Norske Marinens Musikkorps og Sjøforsvarets Musikkorps. Han har nylig blitt utvalgt som en av seks dirigenter i å delta på det nye programmet Dirigentforum, som gir mulighet for unge dirigenter å dirigere de fleste profesjonelle norske orkester i form av mesterklasser..

Høsten 2017 er Viktor Molodozhan dirigent for orkesteret. Han kommer fra Moskva og kom fra stillingen som alternerende solobassist ved Bolsjoiteatret i Moskva i årene 1996 – 2015. Utdanningen sin har han fra Statens P.I.Tsjajkovskij konservatoriet i Moskva. Høsten 2015 kom han til Stavanger og UiS for å studere direksjon med Trond Korsgård og Morten Wensberg.

Christoffer McMullen-Laird var våren 2017 orkesterets dirigent for Messias-prosjektet. Han er er utdannet ved Dartmouth College i New Hampshire og ved Hochschule für Musik Weimar, Tyskland. Christoffer begynte karrieren sin som Maestro Suggeritore ved den Bayerske Statsopera i München. Han har vært dirigent for konsert- og operafremføringer i Tyskland, Norge, Japan og USA og ser nå frem til å lede Jæren Symfoniorkester med Händels Messias denne våren.

Bastien Ricquebourg var høsten 2016 dirigent Jæren Symfoniorkester. Han er til daglig fast ansatt i Stavanger Symfoniorkester siden 2009, som alternerende solo slagverker og paukist, og hovedlærer på UiS for slagverk og pauke. Han debuterte som orkesterdirigent i 2012, og i 2014 avsluttet han mastergradstudiet i orkesterdirigering ved Norges Musikkhøgskole med Ole Kristian Ruud som veileder. Han har de siste årene hatt prosjektoppdrag for lokale orkestre; Sandnes Symfoniorkester, Stavanger Amatørsymfoniorkester og Rogaland Ungdomssymfoniorkester.

Fra 2005 til 2016 var Timothy Miller fast ansatt dirigent for orkesteret. Han både arrangerte og komponerte for orkesteret, og han har vært solist på orgel i tillegg til å dirigere.

Karl Fjogstad, Åsvald Solheim og Anders Aabø var dirigenter for orkesteret de første årene. De var alle tre rektorer på hver sin musikkskole på Jæren, og var de som stod for etableringen av det som i dag er Jæren Symfoniorkester. Åsvald og Anders dirigerte orkesteret i 17 år.